неділю, 22 травня 2022 р.

 

ВЕБІНАР ВІД КОМПАНІЇ 482. SOLUTION (СИНГАПУР) «BLOCKCHAIN-ІНФРАСТРУКТУРА ДЛЯ ЦИФРОВОЇ ЕНЕРГЕТИКИ»

Із великим задоволенням взяв участь у відкритому фаховому вебінарі від компанії 482. Solution «BLOCKCHAIN-ІНФРАСТРУКТУРА ДЛЯ ЦИФРОВОЇ ЕНЕРГЕТИКИ», як одного з серії фахових вебінарів Проєкту СТУДЕНТСЬКИЙ ФАХОВИЙ ОСВІТНІЙ АКСЕЛЕРАТОР «ЕНЕРГЕТИКА І АВТОМАТИКА В УМОВАХ «ЗЕЛЕНОГО» ПЕРЕХОДУ» (Національний університет біоресурсів і природокористування України), 18 травня 2022 р..


Вебінар проводив експерт Industry 4.0 і популяризатор парадигми децентралізації, співзасновник і генеральний директор R&D компанії 482.solution Роман Кравченко (
Roman Kravchenko). Компанія 482.solution зосереджується на науково-технологічних проблемах DLT, кластерної криптоекономіки, Інтернету речей і робототехніки.

Технологія «блокчейн» – це інновація, яка дає можливість підняти ресурсний механізм державного управління на новий високий рівень, роблячи його більш високопродуктивним, досконалим та ефективним, а також створює нові можливості для цифрових перетворень владносуспільних відносин. Сам термін Blockchain частково характеризує його завдання і призначення («Block» – блоки, «chain» – «ланцюжок», відтак Blockchain – це ланцюжок блоків). Блокчейн – це база даних, яка не має єдиного центру (сервера) зберігання інформації (його майже неможливо зламати або втратити). Кожен блок несе в собі не тільки нову інформацію, а й інформацію попередніх блоків.

Одним із можливих напрямів застосування Blockchain є «Інтернет енергії» – тип децентралізованої електроенергетичної системи, в якій реалізовано інтелектуальне розподілене управління, здійснюване за рахунок енергетичних трансакцій між її користувачами. «Інтернет енергії»  – відповідно до дослідження Navigant research «Transactive Energy Markets», (опубліковано у 2018 р.) – це peer-to-peer електроенергетика, в якій взаємодія між виробниками і споживачами електроенергії, торгівля електроенергією і різними послугами, а також режимне управління енергосистемою здійснюються за рахунок прямих трансакцій між користувачами. Простіше кажучи, енергосистема стає мультивекторною, всі учасники енергетичного ринку матимуть багато функцій, таких як постачання електричної енергії, участь в режимному управлінні і підтримці частоти і рівня напруги, надання енергетичного обладнання в «віртуальну» оренду, забезпечення резерву потужності і будь-які інші види послуг, які можуть бути надані в електроенергетиці.

Дякую організаторам заходу за цікаву інтелектуальну комунікацію.












Немає коментарів:

Дописати коментар